Para poder visualizar todos los contenidos debes tener instalada la versiĆ³n actual de Adobe Flash Player.

INICI MENÚ CATALÀ MENÚ CASTELLÀ FOTOS CATALÀ QUI SOC QUIEN SOY FUNDACIÓ ESCOLA FILOSOFIA CATALÀ ESCOLA FOTOS CASTELLÀ FILOSOFIA CASTELLÀ 6 MEDALLA D'OR 6 MEDALLA DE ORO QUI SOC 02 QUI SOC 03 ESCOLA 2 ESCUELA 2 QUIEN SOY 2 QUIEN SOY 3 FILOSOFIA CATALÀ 2 FILOSOFIA CATALÀ 3 FILOSOFIA CASTELLÀ 2 FILOSOFIA CASTELLÀ 3 UNES ALTRES OTRAS MÁS EXPLICA 1 EXPLICA 2 EXPLICA 3 EXPLICA 4 EXPLICAST 1 EXPLICAST 2 EXPLICAST 3 EXPLICAST 4 ESCOLA 3 ESCUELA 3 BENISSA ESCOLA D'AUDIOVISUALS PROPERAMENT UN ALTRE CURSET AUDIOVISUALS EXPO GIF BLANES MARLETGRAFIES MARLETGRAFIAS CAST BIBLIOTECA 2013 BIBLIOTECA 2016 FESTIMATGE 2016 CONTACTAR EXPO CALISAY 2018 OBRES EXPO CALISAY 2018 

QUI SOC 03

Aquest noiet que està amb la ampliadora, es va aficionar a la fotografia durant un dels meus primers cursets. És en Quim Botey, un fotògraf de prestigi, tant nacional com internacional.L'any 1996, essent president de Foto-Film Calella, amb motiu d'una exposició sobre noves tecnologies que vaig fer a Marmolejo (Jaén), em va fer l'escrit de presentació que segueix:Per a mi és un motiu d'orgull i satisfacció presentar qui ha estat el meu mestre i és un bon

amic. En Joan Marlet ha estat i és un investigador i un divulgador. Aquest afany de fer estimar la fotografia el portà a crear, la que és avui, L'ESCOLA DE FOTOGRAFIA DE FOTO-FILM CALELLA.Dins l'àmbit de la fotografia creativa, els valors que han regit la seva trajectòria han estat el purisme tècnic i un treball que, sovint, s'ha avançat als dictàmens marcats en una època determinada. Així, quan tots fèiem fotografia en blanc i negre, ell ja treballava en color, i ara que el color és tan freqüent, la seva passió l'ha portat a submergir-se dins el món de la fotografia digital.

Calella, gener del 1996Quim BoteyPresident de Foto-Film Calella

Conferència a Arenys de Mar (AFA) - foto de Roser Soms

Currículum

35 anys de cursets a l'Escola de Foto-Filmson la història, a Calella, del pas de la fotografia en blanc i negre a la de color i del sistema analògic al digital. Vàrem ser la primera agrupació fotogràfica d'Espanya que va incorporar, de manera habitual, la pràctica del revelat del material de color en els cursets.Vaig tenir la satisfacció de veure, entre els alumnes, mestres de fotografia que venien a aprendre noves tècniques.Em penso que puc presumir d'haver col.locat el nostre curset entre els pioners a l'albada de l'era digital, perque molt abans que les noves càmeres arribessin al gran públic, ja donàvem a conèixer les possibilitats de la nova tecnologia, i molts dels que avui parlen com si tota la vida haguessin estat remenant bytes i píxels, em miravem amb un cert escepticisme i, alguns, fins i tot amb un mal dissimulat menyspreu. El record més poderós que tinc dels cursets del Foto-Film, potser per la gran assistència de públic, o potser perquè, sense que en aquells moments m'ho proposés, va esdevenir la meva darrera col.laboració amb l'entitat, és una marató de 8 hores (amb una pausa per a dinar) el dissabte 3 de juny de 2006.Vàren ser 8 hores de laboratori informàtic al pis de la Sala Mozart. Tot un èxit. Encara hi ha gent que em pregunta quan ho tornarem a repetir.He donat cursets, tallers temàtics i conferències per tot on m'ho han demanat. Arenys de Munt, Arenys de Mar, Mataró, Pineda de Mar, Malgrat de Mar i Blanes.He exposat les meves obres sempre que m'han ofert una sala i tinc especial record per Arenys de Mar, Blanes i Pineda de Mar per l'excel.lent tracte que sempre hi he rebut. Penso que és un encert treure l'art al carrer i en aquest sentit participo i animo als meus companys a fer-ho també, sempre que alguna agrupació propera organitza una exposició al aire lliure. En aquests últims temps hem fet exposicions col.lectives d'aquest tipus, a Calella, Arenys de Mar, Blanes i Breda.En la primavera de l'any 2011, la junta de la Cooperativa l'Amistat de Calella em va donar totes les facilitats per a posar els fonaments de la que ja és ara l'Escola d'Audiovisuals de l'Amistat, i amb la assídua i entusiasta col.laboració de la bona amiga Eulàlia Clofent, estem impartint cursets i conferències temàtiques, tant a l'escola de Calella com a la GIF de Blanes o a l'AFA d'Arenys de Mar.

El caràcter innovador i una cura analítica de les seves imatges ens evoca un profund expressionisme, on els contrastos cromàtics i les formes abruptes ens transporten a un món irrel i oníric.

1967 - RECORD DE LA EXPOSICIÓ INAUGURAL - FOTO-FILM CALELLA -UN FOTÒGRAF EN LLIBERTAT

Joan Marlet Civil

VISITA

joanmarletcivil@gmail.com


mailto:joanmarletcivil@gmail.com mailto:joanmarletcivil@gmail.com